آبگوشت بُزباش

قلم‌راآن‌زبان‌نبودكه‌سرعشق‌گويدباز  ورای‌حدتقريراست‌شرح‌آرزومندی

مفرد سُعَدا

1064

مفرد سُعَدا

برای ثبت در تاریخ بنویسم چی شد که این شد:

اولا من پوستای پرتقال رو در طول دو هفته آماده کرده بودم؛ یعنی هر بار پرتقال خوردم، پوستشو خلالی کردم و ریختم رو بقیه پوست پرتقالا تا خشک بشه. از آخرین پوستی هم که ریخته بودم ۴ روز گذشته بود و تقریبا خشک شده بود. ضمن اینکه موقع پوست گیری، قسمت نارنجی و سفید رو تا جای ممکن جدا کرده بودم؛ چون همیشه اول قسمت نارنجی رو مثل پوست سیب جدا میکردم و بعد واسه خوردن پرتقال، قسمت سفید پوست رو ازش جدا میکردم.

اما تناسب موادش:

۲ لیوان پوست پرتقال خشک شده

۱ لیوان شکر

۲ قاشق غذاخوری آبلیمو

۲ پرتقال آبگیری

مرحله اول: تلخی گیری و پخت پوست پرتقال

اول آب جوش اوردن، حدود ۳ لیوان، و بعد دوستای پرتقال رو ریختم توش و ۱ ربع جوشید

بعد آب کشی کردم و دوباره آب جوش آوردم و پوستای پرتقال رو دوباره ریختم داخل ظرف بازم ۱ ربع

و این فرایند برای بار سوم هم تکرار شد

بین مراحل پوستای پرتقال رو نمیشستم، فقط میریختم توی آبکش

و بعد از مرحله سوم چشیدم ببینم تلخیش رفته یا نه، که نسبتا خوب بود ولی باز برای بار چهارم هم انجامش دادم

و این بار آخر دیگه با آب سرد آبکش کردم و گذاشتم یه گوشه

حالا ۱ لیوان شکر رو با ۳ لیوان آب ریختم تو ظرف و گذاشتم انقدر بجوشه تا حجمش نصف بشه

تو این مرحله ۲ تا پرتقال رو آب گرفتم، تقریبا بیشتر از نصف لیوان آب پرتقال، ۱ قاشق آبلیمو ریختم توش، و همراه پوستای پرتقال ریختم توی شهد شکر و تا وقتی که رنگ خلالای پرتقال شفاف بشه (یعنی شهد شکر حسابی به بافتش نفوذ کرده) و سطح مایع به جایی رسیده که مواد داخلش دیگه داره میاد بیرون، جوشوندن رو ادامه دادم

فقط اون وسطا یه بار مخلوط رو چشیدم و بهتر دیدم ۱ قاشق آب لیمو هم باز اضافه کنم

حالا پیشنهاد:

برای معطر کردن مربا، از دونه هل یا چوب دارچین استفاده کنید. البته میشه از برگ بهار نارنج هم استفاده کرد. میزانش به سلیقه تون بستگی داره ولی پیشنهاد نمیدم زیاد معطرش کنید که عطر پرتقال گم نشه (من یه دونه هل انداختم همون شروع جوشیدن شکر و پرتقال با هم)

برای شفافیت و زنده بودن رنگ مربا هم میشه از دم کرده زعفرون استفاده کرد. ولی بازم میگم نباید آنقدر زیاد بشه که عطرش غالب بشه به پرتقال (من نکردم و ناراضی نیستم)

شنبه ۱۹ اسفند ۱۴۰۲ ،ساعت 16:41